Wonen in het kleinstedelijk gebied.

Vlaanderen erkent Maasmechelen terecht als kleinstedelijk gebied. Aan de overzijde van het kanaal bevinden zich de Pauwengraaf, het winkelcentrum M2 en trendy modezaken als Fashion Point, Obsis en Push & Pull.

Iets verder naar het noorden is er gemeentelijk sportpark en op het voormalige mijnterrein vindt u Maasmechelen Village, het unieke outletcentrum met tal van bekende modemerken.

Eveneens op het mijnterrein is er Euroscoop Maasmechelen met 11 hedendaagse bioscoopzalen. En in de nabije toekomst staat er nog heel wat meer te gebeuren. Vanaf 2014 wordt er gebouwd aan de hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen, het vakantiedorp Ter Hills, …

Toen mensen van overal naar de mijn kwamen om hun boterham te verdienen, brachten ze ook hun eigen keuken mee. Vandaag is er dan ook een uniek horeca-aanbod. Zaken met een gastronomische kaart of eenvoudige eethuizen, er is voor elk wat wils.

En last but not least: iedere zaterdagochtend is er op het Vrijthof in Eisden Dorp een pittoreske markt met veel verse producten.

“It is life, I think, to watch the water. A man can learn so many things.”

- Nicholas Sparks -