De schilderachtige Zuid-Willemsvaart.

Belgisch en Nederlands Limburg worden doorsneden door de Maas en drie grote kanalen. De Zuid-Willemsvaart is het oudste van de drie. Met zijn natuurlijke oevers en zijn prachtige jaagpaden, die deel uitmaken van het fietsroutenetwerk, trekt dit historische kanaal een schilderachtige lijn door het Limburgse landschap.

Niet alleen de talrijke fietstoeristen waarderen dit unieke kader. Op het water wemelt het in de zomermaanden van de jachten en de plezierboten.

In en op het water krioelt het van het leven: sierlijke zwanen, snaterende eenden, meerkoeten, futen en aalscholvers zijn er het hele jaar door. Zodra het kouder wordt, tref je er kleurige wintergasten als de tafeleend en de dwerggans.

Vanaf het vroege voorjaar komen de blaren van de gele plomp bovendrijven en in de zomer steken de gele bloemen boven het watervlak. Met een beetje geluk ziet u op een warme zomeravond wel een grote karper tussen de stengels en de bladeren.

“It is life, I think, to watch the water. A man can learn so many things.”

- Nicholas Sparks -

365 dagen per jaar vakantie.

Iedere ochtend glijden er boten voorbij uw ontbijttafel. Heeft u al eens ooit gezien hoeveel moeite het een zwaan kost om uit het water op te stijgen? Of hoe sierlijk een fuut in het water duikt?

Zin in een avondje schouwburg, een film meepikken of gewoon gezellig iets drinken? In de kleurrijke eethuizen en multiculturele winkels aan de overzijde van het kanaal waant u zich in ‘Maasmechelen Mediterrané’.

Of even rustig aan? Een tochtje met de fiets over het jaagpad of even wandelen tot in de ‘Maaswinkel’. Vlakbij in het ‘Greven’ kan u zelfs genieten van een unieke wandeling over het kruinenpad.

Een aperitiefje op het terras? Het kanaal ligt aan de westzijde van het project. De woonruimtes en terrassen met uitzicht op het water liggen vanaf de middag tot ’s avonds laat in de zon!